Okse på dagsordenen

Collab

Okse på dagsordenen har budt på debat, mad og fokus på oksen på vej ind i fremtiden sammen med den grønne omstilling. Det har været en kæmpe fornøjelse. Og ikke mindst har det været lærerigt at medvirke ved arrangementerne Okse på dagsordenen. I særdeles godt selskab sammen med Dak Laddaporn Wichangoen og Kamilla Seidler fra Restaurant Lola. Vi takker Food Organization Of Denmark for at invitere til debat og sætte fokus på oksen. 

Under tre arrangementer henover sommeren er der blevet kokkereret og debatteret okse. Henholdsvis på Lolland ved Madens Folkemøde, ved Copenhagen Cooking og senest i den forgangne weekend ved Nordens største madfestival Food Festival i Århus . 

Mere end blot økologi

Der er ikke et facit på oksens fremtid i den grønne omstilling. En god start, vil være at spise mindre og bedre. 

Økologi er ikke nok hvis oksen kun er opdrættet for at blive slagtet. Det er vigtigt  for biodiversiteten, at dyret bidrager med flere funktioner, som fx mælk og er fritgående for naturplejen. Klovbærende dyr er essentielle i bevaringen af nogle af vores mest elskede naturområder. En sidegevinst er også sundere kød bla. I form af højere omega 3 fedtsyre sammensætning. 

Spis Min Gris

Vores valg er Spis Min Gris som leverer oksekød fra klimabevidste landmænd der springer de nuværende rammer for kvalitet og bæredygtighed  og viser en mulig fremtidig kurs. Alt kød fra Spis Min Gris er gårdslagtet og opskåret på deres eget co2 neutrale slagteri for opskæring.

Aftensmad og takeaway menuer

Find fantastisk økologisk okse på din aftensmad, i vores catering menuer og på nytårsmenuen.

Denne uges aftensmad er –

Indonesisk, Beef Rendang 🏄‍♀️

Oksen fra Fladhøjgaard har græsset og hjulpet til bevaring af biodiversiteten i det naturfredede UNESCO verdensarvsliste område Nationalpark Vadehavet. Oksen er leveret økologisk og gårdslagtet af Spis Min Gris. Med ris og kokos-karry sauce fyldt med lækre krydderier og andre skønne Indonesiske delikatesser. Bla. kaffir lime blade, karry blade, galangal, gurkemeje, chili, lime, ingefær, hvidløg, peber, stjerneanis og tamarind. Alt sammen i skøn forening med en række af sæsonens lækre grønne sager bla. økologiske, biodynamiske og bæredygtige fra Svanholm Gods, Bla. Ufo-squash, spidskål, fennikel, snitbønner, New Zealansk spinat og broccolini 🪂

#fromberg #frombergfood  #aftensmad #vesterbro #vesterbrogade #ugensret 

#vesterbrotakeaway #økologi  #organic

#biodynamic #svanholmgods #takeaway #soulfood #takeout #comfortfood #sustainable #classics #bbq #asado #grill #beef #beefrendang #sumatrafood #indonesianfood #coconutcurry

Ring til os: