Kokkeskole: Kina Rundt I Køkkenet

Tag med på en madrejse Kina rundt, hvor du lærer at lave dumplings, fried rice, mapo tofu og sesamboller fra bunden. Du bliver flydende i Kinas kulinariske ordbog, og kommer til at mestre brugen af shaoxing, soya, sichuan, fivespice, hoisin, dobandjan – og forstå betydningen af Yin, Yang, fang og chi

”Jeg har været i Kina flere gange, og elsker simpelthen det land – og den mad! Fra fattig bondemad til overdådige banketter i Kejserens paladser. Kina favner det hele. Hverdagsmaden er fuld af smag, mangfoldighed og diversitet – og har jo ganske fortjent spredt sig til resten af verden”

Martin Fromberg har så længe han kan huske været dybt fascineret af Kinas kultur og køkken. Han har rejst i landet og uddannet sig til kok, og lært kinesisk madlavning fra en af klodens mest anerkendte kokke. Han har nemlig suget til sig hos ejeren af vidt berømmede Mission Chinese Food i San Francisco, Anthony Myint, der sammen med Mikkeller startede søsterrestauranten Vesterbro Chinese Food, hvor Martin var køkkenchef.

KINA FRA BUNDEN – OG MOD NORD, SYD, ØST OG VEST

På kurset skal du lære at lave hverdagsmad med basale, gode råvarer – og du lærer også at pifte et kinesisk grundkøkken op med hvad du nu har i køleskabet. Vi skal arbejde med kyllinger, grøntsager, kinesiske krydderier og produkter, og lære alt om fermentering, tilsmagning, teksturer, umami og madspild.

På kurset tager vi udgangspunkt i hele kyllinger og bruger rub og stub. Vi skal partere, koge fond, udskære og bruge kødhakker, så vi udnytter hele kyllingen til de fire retter.

Vi når Kina rundt til fire kulinariske regioner:

  • Nord: Beijing Jiaozi – dampede dumplings
  • Syd: Hong Kong/Kantonesisk Sesamboller med klisterris og sød bønnepuré
  • Øst: Shanghai Fried rice
  • Vest: Sichuan Mapo Tofu

NÅR DET RINGER UD …

Når det ringer ud efter endt kokkeskole, taler du gastro-kinesisk, har lært de basale teknikker og – får opskrifter og en overraskelse med hjem.

Kokkeskolen foregår Hos Hahnemanns Køkken på Østerbro d. 07.02 eller d. 10.04

Book din plads her.

Ring til os: