COLLAB – DAVID DE SILVA & KANDY SPICES X FROMBERG

🏝️🏝️🏝️🏝️🏝️

SRI LANKA – KUKUL MAS – CHICKEN CURRY

🏝️ Vi har i denne uge den udsøgte fornøjelse at præsentere vores collab med David De Silva fra Kandy Spices. David har rødder i Sri Lanka, er en utroligt dygtig kok og handler nu med de fineste bæredygtige håndhøstede økologiske krydderier fra vilde skovhaver omkring byen Kandy på Sri Lanka – intet er derfor mere oplagt end at vi i denne uge byder på David De Silva’s Sri Lanka Kyllinge Curry fyldt med krydderier fra Kandy spices.

Det bliver fuldstændigt forrygende.

🏝️ David har en fortid som Michelin kok og indehaver af de fantastiske og jordnærer steder David’s deli og David’s Bistro.

🏝️ David’s Deli i særdeleshed er grundet til, at vi hos Fromberg har foreslået dette collab til David. David’s Deli var intet mindre end en medvirkende årsag til at Martin Fromberg blev kok. Så fantastisk var det at hente takeaway mad, der altid var en oplevelse, sundt, fyldt med smag og kærlighed. Det er den samme oplevelse vi prøver at fremelske med Fromberg. David’s Deli har kort fortalt været  en stor inspiration for Fromberg og vi er overordentlige lykkelige for at dette collab bringer alle enderne sammen.

🌴 Kukul Mas. Juicy kylling Curry marineret med gurkemeje, sort peber, nelliker, kanel, kardemomme & ristet Sri Lankansk karry, alt sammen fra vilde skovhaver. Håndhøstet naturligt & bæredygtigt fra små familiebrug nær byen Kandy på Sri Lanka. Leveret af Kandy Spices.

☀️ Kylling simret med citrongræs, hvidløg, ingefær, karry blade, rampe blade, tomat & Kokosmælk.

🌴 Gotu Kola Sambol. Grønkål, kokos & lime salat.

☀️ Samba ris, Parippu Dhal Curry, rødbede curry, Bobby bønne & revet kokos sauté & andre Sri Lankanske lækkerier.

🌴 Sæsonens lokale grønne sager bla. øko, bio & bæredygtige fra Kiselgården.

☀️ Fås vegansk – Parippu Dhal Curry med øko rødbede curry.

🏝️ Tak til David De Silva og Kandy Spices.

🏝️ Du kan roligt begynde at glæde dig til Curry langt ud over det sædvanlige.

Opskrifter

Vi har været så heldige at få lov til at dele David De Silva’s Sri Lanka opskrifter med jer. Vi anbefaler på det kraftigste at købe krydderierne fra Kandy Spices og smag på forskellen.

Kukul Mas Kyllinge curry

6 pers.1 kylling
1⁄2 spsk gurkemeje
1⁄2 tsk knust sort peber 3 spsk ristet karry
1 spsk karry
1 spsk stødt chili
2 spsk lys eddike
1 løg
5 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær 8-10 karryblade
5 cm rampe blade
5 hele kardemomme
5 hele nelliker
5 cm Ceylon kanel stang 1/2 stang frisk citrongræs 2 tomater
2 dl kokosmælk Kokosolie
salt
Skær kyllingen i mindre stykker med ben men uden skindMarinér kyllingen med gurkemeje, sort peber, ristet karrypulver, karrypulver, chilipulver, salt & eddike.Pil og snit løgene i tynde både og pil hvidløg og ingefær og stød i en morter til en pastaVarm lidt kokosolie i en passende gryde og sautér løgene sammen med karryblade og rampeTilsæt hvidløg og ingefær sammen med kardemomme, nelliker og kanel og lad det sautére sammen 2-3 minutterLæg kyllingen i gryden sammen med citrongræs samt tomaterne skåret tern og vend det hele godt sammen. Krydr godt med salt og tilsæt vand op til kyllingenLad currien simrer til kyllingen er mør Tilsæt kokosmælk og smag til

Parippu Dhal Curry Rød linse curry

4 pers.200 g røde linser
1⁄2 lille løg
2 fed hvidløg
1 grønne chili
1⁄2 tsk stødt gurkemeje 3 cm hel Ceylon kanel 5-6 karryblade
5 cm rampe
31⁄2 dl vand
1 dl kokosmælk SaltTempered onionskokosolie1 lille løg
3 fed hvidløg
5-6 karryblade
2-3 tørrede røde chilier 1⁄2 tsk røde sennepsfrø salt
Skyl linserne i koldt vand, til vandet er klart og hæld vandet fra.Snit løg og hvidløg fint og skær de grønne chili i ringe.Kom linserne i en gryde sammen med løg, hvidløg, grøn chili, gurkemeje, kanelstang, karryblade, rampe og lidt salt tilsæt vandetLad linserne simre på lavt blus under låg til vandet er næsten kogt væk og linserne stadig har et lille bid.Tilsæt kokosmælk og smag til med salt, og lad linserne simre færdig til de er møre uden lågTempered onions – snit løg og hvidløg og sautér dem i kokosolie sammen med karryblade, tørrede røde chili og sennepsfrø.Fordel lidt af blandingen med løg, hvidløg og sennepsfrø samt lidt af olien over dahlen inden servering

Beetroot Curry Rødbede Curry

4 personer500 g rødbeder
1 løg
3 fed hvidløg
2 grønne chili
10 karryblade
10 cm rampe Kokosolie
5 cm Ceylon kanel 1 tsk karrypulver
1 tsk chilipulver
3⁄4 tsk stødt gurkemeje 1⁄2 tsk bukkehornsfrø 200 ml kokosmælk 200 ml vand
3-4 spsk lys eddike 1-2 spsk sukker Salt to taste
Skræl rødbederne og skær dem i små stave – cirka 4 cm lange og 0,5 x 0,5 cm tykke.Pil og snit løg og hvidløg fint og skær den grønne chili over på langs.Varm en gryde op og sautér løg, hvidløg, grøn chili, karryblade og rampe i lidt kokosolie, uden det tager farve. Tilsæt rødbeder efterfulgt af kanel, karry pulver, chilipulver, gurkemeje og bukkehornsfrø og lad det sautere i 2-3 minutter.Tilsæt kokosmælk og vand, samt salt og lad det hele simre til rødbederne er møre og saucen kogt ind omkring rødbederne.
Smag til med eddike, evt. lidt sukker og salt.

Gotu kola sambol ගෙ◌ාටුෙකාල සම්බෙ◌ලය Gotu kola salat med lime, kokos og chili

4 pers.200 g frisk gotu kola /grønkål 2 grønne chili
5-6 asiatiske skalotter
1 tomat
1⁄2 dl friskrevet kokos Lime
Salt
Sort peber
Vask gotu kola/grønkål grundigt og dryp den fri for vand så den er tør og ikke våd. Hak bladene og stænglerne fintSkær de grønne chili i tynde skiver. Pil skalotterne og hak dem fint Skær tomaten i små tern.Vend gotu kola med revet kokos, grøn chili, skalotter, tomat og smag til med friskpresset limesaft, salt og sort peber

Green Bean Mallum Grøn bønne sauté

4 personer300 g grønne bønner 1⁄2 tsk brune sennepsfrø 1 lille løg
3 fed hvidløg
6-8 karryblade
1⁄2 tsk stødt gurkemeje 1 grønne chili
2-3 spsk revet kokos Kokosolie
Saft af 1⁄2 lime Sort peber
salt
Skyl bønnerne grundigt og fjern stilken. Skær dem derefter skråt i tynde skiver, cirka 2 cm langePil og snit løg og hvidløg fint, og skær chilien i tynde ringeVarm en wok eller pande op med lidt kokosolie og steg sennepsfrøene, indtil de begynder at poppe.Tilsæt løg, hvidløg, karryblade og bønner, og lynsteg dem, mens du rører rundt i panden for at sikre en jævn tilberedning.Tilføj gurkemeje, grøn chili og revet kokos og smag til med salt, peber og lime.

Samba Rice Srilankanske Ris

4 pers.500 g Samba ris 700 ml vandSkyl risene grundigt for stivelse indtil til vandet er klart Dryp risene godt af for overskydende vandLæg risene i gryden eller endnu bedre en riskoger tilsæt vand, læg låg på og tryk startBruger du en gryde, bringes risene i kog og skrues derefter ned på lav.Lad risene koge til vandet er væk og lad dem derefter står og trække yderligere 10-15 minutter

#fromberg #nydestinationhveruge #frombergfood #aftensmad #vesterbrogade#ugensret #dagensret #nyrethveruge#vesterbrotakeaway #økologi #organic#biodynamic #svanholmgods #kiselgården#takeaway #takeout #comfortfood#sustainable #takeawaykøbenhavn #soulfood#sundmad #srilankanfood #southasianfood #daviddesilva

Ring til os: